Home

We willen zeker niet stoken in een goede relatie, maar vandaag willen we letterlijk een scheidingwand zetten tussen de gasten met de ziekte van Parkinson en hun partners. De partner is veelal ook de mantelzorger, alhoewel vele zich zo niet willen noemen, want je bent immers aan elkaar verbonden als Echtgenoten.

Toch is het wel eens fijn om met anderen die in hetzelfde schuitje zitten, en die veelal met dezelfde symptomen te dealen hebben, te kunnen praten zonder dat je partner er naast zit.  Want dat is lotgenotencontact waar het Parkinson café voor staat.  Samen ervaringen delen. 
Want ieder vraagt zich toch wel eens af, “hoort dit gedrag bij het karakter of is het Parkinson-gerelateerd” Dit geldt voor beiden partijen, Parkinson patiënt en partner.

Vandaag zullen we de gasten dus opsplitsen in twee groepen, elk in een andere ruimte, waar in kleinere sub groepjes met  elkaar vrij gesproken KAN worden over deze dingen. KAN, want niets moet, niemand trekt aan uw privé, als u niets  kwijt wilt, is het misschien ook wel prettig iets van een ander te horen en gewoon te luisteren. We zorgen uiteraard voor een goede begeleiding.

Marla van Haaf en Karin Verhof, Therapeuten van  stichting de schakelring en beiden aangesloten bij Parkinsonnet, zullen meeluisteren en de gespreken ondersteunen.
Hopelijk gaat u met een verlicht hart weer naar huis.  

Nieuws bericht