Home

Viering van ons eerste lustrum op woensdag 25 april 2018

Precies 5 jaar na onze eerste bijeenkomst als Parkinsoncafé Midden Brabant hebben we deze dag uitgekozen om met een groot aantal gasten naar Futureland  te gaan.
Vanaf half tien werden de gasten verwelkomd met koffie of thee met een lekkere, met een vijf versierde vlaaipunt. 
Ieder kreeg ’n eet-, snoep- en drinkverrassingspakketje voor onderweg.
Rond 10 uur zijn we met in totaal 100 mensen in 2 mooie grote bussen (waarvan 1 rolstoelbus) vertrokken.

We treffen het: prachtig weer. Na een voorspoedige reis komen we aan bij Futureland, een nieuw in zee aangelegd stukje Nederland op en bij de zo genaamde Maasvlakte  nr 2. (achter Rotterdam). Nadat we allen zijn ingescheept genieten we gedurende enkele uren van alles wat rondom en vooral ook in de haven te zien is; wat een enorme kranen, wat een enorme schepen , wat een grote hoeveelheden containers. Wat een techniek.
Het een nog indrukwekkender dan het ander.  Het een en ander werd uitgebreid verteld door een deskundige gids. Natuurlijk kon aan boord nog genoten worden van een drankje en/of van de meegebrachte lunch.  Na deze heerlijke tocht was er tijd om informatie  op te doen in het speciaal hiervoor gebouwde Future-paviljoen.

Voordat we de bus weer ingingen voor een rit langs de haven (onder deskundige begeleiding van een gids) werd ieder verrast met een alcoholvrij wijntje, ’n portje of ’n  Tilburgs drankje, de Schrobbelèr. Terug bij ‘ons’ restaurant de Financien werden we onthaald op ’n heerlijk diner. Hierbij hebben zich enkele gasten aangesloten die de gehele dag te vermoeiend vonden.
Voor het diner werd nog een mooie groepsfoto gemaakt van alle gasten. Na een inspirerende toespraak van onze voorzitter, (zie bijlage)  genoot ieder van de verschillende gerechten en kon de dag met een heel goed gevoel worden afgesloten.

’n Dag die mogelijk was dank zij onze sponsoren en de andere bijdragen, de medewerkers van de Financien en vooral ook al onze vrijwilligers. Samenvattend:  meer dan 100 mensen genoten van een mooie, interessante, zonnige, leerzame, maar zeker ook supergezellige (en lekkere) viering van ons eerste lustrum!

Op naar het tweede!

Nieuws bericht