Home
Het werd zeker een interessante middag. ‘n 60-tal mensen waren naar de Druiventros gekomen om meer te weten te komen over verschillende hulpmiddelen.
Als eerste kwam aan de orde de zo genaamde LEA zorgrobot. Deze robot, die ’n soort kruising is van een rollator en een rolstoel, is en wordt verder ontwikkeld op de TU Delft. De LEA stimuleert het bewegen, registreert alle oefeningen, is een flinke ondersteuning van het dagritme, (’n soort agenda met herinneringen), en vergroot het sociaal contact.
Het veilig lopen wordt gestimuleerd en het vermindert het valgevaar. Jammer is natuurlijk dat dit apparaat bij aanschaf € 10.000 euro kost den de huur wel € 300 per maand. Individueel is het soms mogelijk dat een gedeeltelijke of gehele vergoeding wordt verstrekt door enkele ziekenfondsen of het PGB of WMO. Als tweede werd een slik-gel gepresenteerd: het zo genaamde Gloup.
De gel is speciaal ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met het slikken van de medicatie.

Vooral ook omdat nu vaak medicijnen worden ingenomen met  vloeistoffen die bij voorbeeld de werking van de medicatie beïnvloeden. Er zijn 3 smaken en 2 diktes. Als derde werd de Alinker gepresenteerd. Deze ‘loopfiets met drie wielen werd met veel enthousiasme getoond door een mevrouw die er al enkele jaren heel blij mee is. Ze belast haar benen en voeten minder, en hierdoor is het mogelijk zich veel vrijer te bewegen naar winkels, theater, of zo maar ‘n ‘wandelingetje’.
Enthousiast werd na de presentaties gebruik gemaakt van de mogelijkheden om met de LEA-zorgrobot en de Alinker te oefenen. Ook de Gloup-gel vond gretig aftrek.  Het was een zinvolle middag waarin het duidelijk werd dat onze café-middag ’n goede manier is om kennis te maken met nieuwe ontwikkelingen

Nieuws bericht