Home
Jan Arts Jeu de Boules toernooi

De dag begon met een geweldige onweersbui met alles erop en eraan, En 10 minuten voordat het toernooi zou beginnen waren er pas 9 deelnemers aanwezig. Maar alsof ze met elkaar hadden afgesproken kwamen de andere deelnemers allemaal tegelijk binnen. Na een kopje koffie en een lekkere plak cake (Gebakken door Anita en waar de opbrengst was voor de Parkinsonvereniging) konden we toch buiten gaan spelen( het was gelukkig opgeklaard)

Nadat de indeling was gemaakt werd er meteen fanatiek met de ballen gesmeten, maar de sportiviteit en gezelligheid voerden toch wel de boventoon. Sommige wisten al na een ronde dat ze de hoofdprijs deze dag zeker niet zouden winnen. En na twee rondes waren het aantal kanshebbers op de eerste prijs op een hand te tellen. Nu was het tijd voor de lunch, een lekker kopje soep en een broodje kroket of krentenbol dat ging er wel in na al die inspanningen. Na de lunch was het tijd voor de beslissende ronde, deze werd afgewerkt in een stralende zon. Daarna was het tijd voor ontspanning met een drankje en een hapje.
Om omstreeks 15.00 uur nam onze voorzitter het woord, en begon allereerst met bedanken van alle vrijwilligers van Battard die deze dag de organisatie en de catering perfect verzorgt hadden. Alle vrijwilligers werd een grote doos merci aangeboden als bedankje. Mevrouw Therese Kleijn kreeg een mooie bos bloemen aangeboden, het toernooi is naar haar overleden man genoemd, tevens stelt zij ieder jaar een trofee beschikbaar die de winnaar mag houden.

Ja en dan komt natuurlijk het grote moment De uitslag !!! We begonnen onderaan het klassement oftewel de Poedelprijs. Twee deelnemers waren gelijk geëindigd met -25 punten en dat waren Anneke Rasink en Rien Brant, zij moesten loten voor een echte poedelprijs. Nadat we de hele lijst hadden afgewerkt kwamen we bij de drie beste spelers van de dag. Ook hier bleek dat de nummers 2 en 3 gelijk waren geëindigd Hans Beunk en Jan Brummelhuis met + 23 punten, dus mochten die ook loten om de cadeaubonnen. En dan het grote moment DE GROTE WINNAAR VAN HET TOERNOOI. Frans Jansen met + 31 punten Hij mocht de wisseltrofee uit handen van Mevrouw Kleijn in ontvangst nemen, en tevens kreeg hij de trofee die hij mocht houden en een cadeaubon.
Samen gevat ondanks de wat matige opkomst was het toch weer een gezellige dag, en we bedanken iedereen die hier aan heeft meegewerkt of deelgenomen.

Nieuws bericht