Home

Bezoek aan het Gilde St. Ambrosius.

Op deze dag, met uitzonderlijk goed weer, bezochten we de locatie van het Gilde St. Ambrosius te Loon op Zand. We werden hartelijk verwelkomd met een heerlijk kopje koffie of thee, en een lekker stuk aardbeienvlaai. De opkomst was niet zo groot, ca. 25 personen, maar het was wel gezellig.

We kregen uitleg over het Gilde van Jan Vera. Het Gilde bestaat al sinds 1784, en is op dit moment zowel voor mannen als vrouwen toegankelijk. De oorsprong ligt bij het houden van bijen, en was in beginsel een geweerschutterij. Sinds 1967 schiet het Gilde met de handboog op doel en wip. Er wordt ook Jeu de Boules gespeeld, terwijl vanaf 2002 ook geschoten wordt met de kruisboog (op doel).
Na allemaal van een heerlijke consumptie te hebben genoten, nam hoofdman Jan van Riel het woord, en overhandigde aan Theo Schoenmakers een cheque van € 250,-- voor het Parkinsoncafé. Theo speelde hem direct door aan Pieter Maas, welke op zijn beurt weer de hartelijke dank uitsprak naar het Gilde.


Hierna werd de groep ongeveer in tweeën gedeeld voor zowel handboogschieten en Jeu de Boules. Voor velen was het de eerste kennismaking met deze sporten, maar dat was niet altijd even zichtbaar. Veel wetenswaardigheden werden door de instructeurs uitgewisseld, en iedereen was er blij mee.

Het was al ongeveer 16.30 uur toen de meesten huiswaarts keerden met een goed en voldaan gevoel.

Gilde Sint Ambrosius, nogmaals hartelijk dank voor deze goed verzorgde middag!!

Nieuws bericht