Home
Ik ben 58 jaar, getrouwd met Tirza en samen hebben we 4 kinderen. Ik heb 2 jaar geleden de diagnose Parkinson gekregen.
Tot die tijd was ik druk met mijn gezin, een mooie baan en veel vrijwilligers werk. Ik heb gewerkt voor KLM, Philips, Rijkswaterstaat, ministeries etc.
Ik zat in besturen van Oranje verenigingen, liefdadigheid instellingen en was 15 jaar voorzitter van een eigen triatlon vereniging. Druk en dynamisch. Niets was te gek. Energie genoeg. En dan ineens is het over en gaan dingen moeizaam tot niet.

Later blijkt het Parkinson te zijn. Parkinson2Beat
Parkinson is niet te genezen en de farmaceutische industrie heeft andere prioriteiten. Er is niet veel hoop dat er een oplossing komt.

Dat kan niet vind ik. ik richt Parkinson2Beat op. De naam zegt genoeg. Parkinson2Beat werft fondsen voor fundamenteel onderzoek naar Parkinson. Fondsen komen rechtstreeks van sponsors, maar ook door het organiseren van vele sportactiviteiten zoals wandelen, fietsen, vliegen, golfen etc.

Mensen die meedoen aan de sportactiviteiten betalen een klein bedrag en dit gaat volledig naar het goede doel. Fundamenteel onderzoek naar Parkinson. We hebben hierdoor een samenwerkingsverband met de Parkinson Vereniging. Het eerste jaar werd alleen maar een grote fietstocht van 10.000 km gehouden en fondsen geworven. Aan het einde van het eerste jaar is besloten de zaak professioneel aan te pakken.
We zijn een ANBI stichting geworden etc. Ik vertel u van deze eerste fietstocht door Europa alleen.
Hoe er meerdere sporten bij kwamen. Ook dit jaar is er veel gefietst. Dit maal met een heus team.

Ik vertel u hoe we meehelpen te begrijpen hoe Parkinson toch (deels) te bestrijden is.
Ik vertel u ook hoe belangrijk sport, dieet en rust is. Dingen die je zelf kunt doen. Je bent er niet voor afhankelijk van de farmaceutische industrie.

Nieuws bericht