Home
Inventarisatie, reacties en suggesties vragenformulier en bijeenkomst PCMB 22-9-2021

Onderwerpen als Qigong, Meditatie en Ademhalingstechnieken. Jan Larmit geeft eventueel voorbeelden.
Ook wordt de vraag gesteld naar luchtiger onderwerpen. Het leven is immers al zwaar genoeg. Activiteiten als b.v. Midgedgolf. Dit zou b.v. in Spoordonk kunnen. Bij inventarisatie blijkt dat deze activiteit niet voor iedereen geschikt is.

Corrie en Jan Larmit organiseren 2x per jaar de Contactgroep Parkinson Haaren, waar ongeveer 20 personen bij aanwezig zijn. Hier wordt informatie gegeven over, als je daar eventueel aan toe bent, waar nuttige informatie te verkrijgen is. Deze bijeenkomsten zijn niet voor iedereen toegankelijk. De eerstvolgende bijeenkomst is op 12 oktober 2021. Het zou ook een idee kunnen zijn voor het PCMB. Informatie kan eventueel uitgewisseld worden, terwijl ook een inventarisatie gemaakt kan worden van informatie die bij onze leden beschikbaar is.

Piet Broos brengt Prime Onderzoek naar voren. Het betreft info van de Vlaamse Parkinson Liga.

VGZ verzekeringen stellen een Mindfulness-app en Breath-app gratis ter beschikking. Paramedische richtlijnen voor Parkinson zijn nog in behandeling.

De vraag wordt gesteld naar verbindingsmogelijkheid Station Tilburg – Druiventros. Dit zou kunnen met Arriva buslijn 9, maar dan is het ca. 10 minuten lopen van de Burg. Panislaan in Berkel-Enschot naar de Druiventros.

Er zijn veel nuttige websites, boeken, meetinstrumenten en tips voorhanden. We hebben deze samengevat op onze site www.parkinsoncafemiddenbrabant.nl

Uitzendingen van www.parkinsonTV.nl aanvang 16.30 uur tot 17.30 uur op SBS6
28-05 Medicatiebijwerkingen
25-06 Cognitie 24-09 Emotie
29-10 Ademhalingstechnieken
26-11 Leven met geavanceerde therapie
17-12 Revalidatie
Uitzendingen kunnen worden teruggekeken.

Interactieve informatie: graag onderling informatie uitwisselen.

Piet Broos geeft aan, een alleenstaande man te zijn met Parkinson. Hij zou het fijn vinden als er voor hem, en anderen in dezelfde situatie, mantelzorgers en/of buddy's beschikbaar zouden kunnen zijn. Zijn die er, en hoe zijn deze te vinden?

Het idee van een diëtiste wordt door meerdere aanwezigen als nuttig ervaren. o.a. De vraag naar eiwitrijk of eiwitarm-dieet zou belangrijk kunnen zijn.

Ad Nouws Psycholoog opnieuw uitnodigen wordt positief ervaren. Ook de vormen van alternatieve behandeling(en) zouden ter sprake moeten komen. B.v. acupunctuur. Hiervoor Ad Nouws en Theus van Laar uitnodigen? Wat kunnen met name vervolgbehandelingen zijn als medicijnen niet meer helpen?

Het opnieuw uitgeven van naamkaartjes voor alle bezoekers van het PCMB wordt op prijs gesteld.

Deling informatie met ervaringsdeskundigen, o.a. DBS en medicatiepomp is gewenst.

Bewegen en fysiotherapie blijven de belangrijkste opdrachten. Ook het bewegen op muziek (dansen) moet niet worden onderschat. Navraag zou gedaan moeten worden voor de vergoeding door verzekeringen.

Nieuwe informatie opvragen bij Parkinsonvereniging, o.a. Parkinson Academy. Ook een inkijkexemplaar van het nieuwe boek van Lies van der Heide – Afscheid met Parkinson op de hielen. ISBN: 978-94-643-1623-0 prijs €18,50

Uitstappen uit de auto met gebruikbaking van Handybar? Er zijn goede ervaringen mee. Ergotherapeut(e) uitnodigen? Mariëlle Kanters?

De volgende bijeenkomst is de 4e woensdag van oktober.

Nieuws bericht