Home
Beste allen, afgelopen woensdag was, na de vervelende corona-periode, alweer de tweede bijeenkomst van ons Parkinsoncafé Midden Brabant.

Deze keer vertelde Maartje van Tiggelen, fysiotherapeute op een heel innemende en uitnodigende manier over de invloed van muziek en het daarbij horende bewegen op ons welbevinden.  Ze werd daarin bijgestaan door Koos Jansen, die vanuit zijn verpleegkundige achtergrond als muzikant de theorie van de Ronnie Gardener Methode aan ons presenteerde.

De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een oefenmethode voor de hersenen. Op het ritme van muziek worden beweging, spraak en cognitie (concentratie, geheugen, coördinatie) gestimuleerd. Op het ritme van muziek deden we zittend oefeningen aan de hand van geprojecteerde symbolen.

Hierdoor worden veel verschillende hersengebieden aan het werk gezet wat kan zorgen voor een betere verbinding tussen de beide hersenhelften waardoor verbetering van veel hersenfuncties kan optreden.

Deze leerzame middag verliep in gezellige sfeer en kon worden afgesloten met een dankbaar applaus voor Maartje en Koos.   p.s. Ook deze keer mochten we weer van een aantal gasten een vrijwillige bijdrage ontvangen. Onze hartelijke dank daarvoor.

Nieuws bericht