Home
T van Asseldonk over DBS

Vanwege drukke agenda van de Heer van Asseldonk begon deze bijeenkomst om 16.30 uur.
De opkomst bij deze bijeenkomst was groot, er bleek heel veel belangstelling te zijn voor de presentatie van de neuroloog T van Asseldonk die vandaag het onderwerp DBS zou toelichten.

De 107 gasten werden ontvangen met koffie/Thee en broodjes. J
ammer dat er toch nog gasten waren die zonder afmelding niet kwamen opdagen , en dus wij toch de kosten van de bestelde broodjes moesten betalen. Probeer dit in het vervolg te voorkomen en meld u op tijd af!!!!

De Heer van Asseldonk begon met een presentatie wat er bij een DBS operatie allemaal bij komt kijken.
De criteria van de keuring waaraan men moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze ingreep.
Ook liet hij een video zien hoe het op de dag van operatie er aan toe gaat.
Dit is te zien op Deep Brain Stimulation (DBS) bij Parkinson - YouTube

Er waren 3 vrijwilligers die hun ervaringen wel bereid waren om hun ervaringen te delen, Dat waren Bart Huijbers , Chris Dielissen en Corrie larmit. Bart en Chris waren zelfs bereid om de DBS uit te zetten om de gasten te laten zien wat het verschil was tussen de DBS aan en uit. Hiervan waren veel mensen onder de indruk dat het verschil zo groot kan zijn. Daarna konden de gasten vragen stellen en die waren er zo veel dat dat we eigenlijk tijd te kort kwamen.

Om 18.30 uur kwam er een einde aan deze zeer geslaagde bijeenkomst. Nogmaals hartelijk dank aan de heer van Asseldonk voor zijn heldere verhaal en dat hij hiervoor tijd heeft vrij gemaakt in zijn drukke agenda.

Als u hier klikt kunt u de presentatie van de heer van Asseldonk zien. DBS PD cafe Druiventros 28-9-22.pptx

Groet Jan vd Louw

Nieuws bericht